• OZNAM

          • Žiadame rodičov detí, ktorí majú záujem o dotáciu na stravu a učebné pomôcky v ZŠ a MŠ (predškoláci) v druhom polroku školského roka 2022/2023, aby si do 6.1.2023 obnovili na úrade práce UPSVaR potvrdenie o poberaní hmotnej núdze alebo životného minima. S potvrdením je potrebné sa dostaviť na Mestský úrad v Ružomberku, oddelenie školstva a športu - č.dverí 6.

          • MIKULÁŠSKE TVORIVÉ DIELNE

          • Pondelkové mikulášske predpoludnie v našej škole patrilo tvorivým dielňam, kde deti pod vedením dospelých vyrábali vianočné ozdoby, dekorácie, sviečky a oblátky. Poďakovanie patrí pani Tomlyovej, Haviarovej, G. Hyravej, sestričke Hermane, pani M.Mackovej, Mršťákovej a Vierikovej.

            V podvečer priniesol našim žiakom do KD balíčky Mikuláš v spoločnosti anjela, čerta a sobíka. Deti si pod vedením pani učiteliek pre nich pripravili krátky program. 

            Za organizáciu mikulášskeho jarmoku a navarenie chutného punču ďakujeme predsedníčke RZ - pani Tomlyovej, členom RZ a všetkým ochotným a milým ľuďom. 

          • PRVÁCI A DRUHÁCI V LIPTOVSKOM MÚZEU

          • V stredu 30.novembra sa prváci s druhákmi zúčastnili v Liptovskom múzeu vzdelávacieho programu ZVIERATKÁ V LESE. V zoologickej expozícii  si deti popozerali vystavené zvieratká. Pomocou herných prvkov, obrázkov, hádaniek a pesničiek  sa o mnohých dozvedeli veľa zaujímavého – kde žijú, ako sa správajú, čím sa živia, akú majú farbu, ako vyzerajú ich mláďatá... Ukázali si aj zvieracie stopy, vypočuli si zvuky a pokúsili sa uhádnuť zviera, ktorému ten ktorý zvuk patrí. Na chvíľočku  si predstavili, ako asi mohlo prebehnúť stretnutie Červenej Čiapočky so zlým vlkom. Potom po vypočutí zvieracej rozprávky všetci dostali na úlohu vymaľovať omaľovánku a vyrobiť maličký stromček ako pripomienku na blížiace sa Vianoce. Následne rozdelení do 3 skupín všetci súťažili v skladaní medvedíkových puzzle. Záver programu bol zameraný na precvičenie si vizuálnej pamäte formou zvieracieho pexesa.